ضرورت راه‌اندازی و تقویت انجمن‌های خیرین میراث‌فرهنگی/ نهضت مردمی‌سازی را در حفظ، صیانت و بهره‌برداری از میراث‌فرهنگی راه‌اندازی کنیم

علی دارابی گفت: استفاده از ظرفیت مردم برای پیشبرد امور و راه‌اندازی و تقویت انجمن‌های خیرین میراث‌فرهنگی برای حل مشکلات و اجرای ماموریت‌های وزارتخانه در اولویت قرار گیرد.

به گزارش میراث‌آریا، علی دارابی روز پنجشنبه در سفر یک روزه خود به قزوین در جمع مدیران، معاونان، روسای ادارات شهرستان‌ها و مسئولان پایگاه‌های میراث‌فرهنگی استان گفت: ما یک وزارتخانه معتبر، متشخص و با منزلت هستیم.

دارابی بیان کرد: این کشور دارای میراث‌فرهنگی تاریخی ارزشمندی است و انقلاب ما نیز بر بنیان فرهنگ ایجاد شد و امیدواریم با توجه بیشتر در این عرصه بتوانیم رسالت خود را به‌خوبی انجام دهیم و از این میراث ارزشمند به‌خوبی صیانت کنیم.

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یادآور شد: با پیگیری دغدغه‌های موجود در این وزارتخانه توانستیم در سه سال گذشته بودجه را افزایش دهیم و افزایش چندین برابری اعتبارات کمک موثری شد تا طرح ها را با سرعت بیشتری اجرا کنیم.

ثبت ۲۸ اثر ملموس در فهرست آثار جهانی

قائم‌مقام وزیر افزود: در حوزه میراث‌فرهنگی در کشوری هستیم که یک میلیون سال سابقه سکونتگاهی و ۷ هزار سال قدمت تاریخی دارد که خوشبختانه با اقدامات انجام شده توانسته‌ایم در عرصه میراث ملموس و طبیعی ۲۸ اثر را ثبت جهانی کنیم و در رتبه نهم قرار گیریم و با ثبت ۲۴ اثر ناملموس رتبه پنجم جهان را کسب کنیم.

او ادامه داد: در حوزه آثار ملموس تعداد ۵۴ کاروانسرا در ۲۴ استان و در ۱۰۷ سایت تاریخی داریم که بیانگر جایگاه ایران اسلامی و ظرفیت‌های تاریخی آن است و استان قزوین نیز با داشتن کاروانسرای تاریخی سعدالسلطنه در این عرصه به خوبی می درخشد.

دارابی اظهار کرد:  امروز این مسئولیت را داریم که ماموریت‌های خود را با جدیت دنبال کرده و کمبودهای نیروی انسانی را با گرفتن امریه و سهمیه استعدادهای درخشان از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری جبران کنیم.

سالانه باید ۱۰۰ هتل در کشور ساخته شود

معاون میراث‌فرهنگی کشور یادآور شد: با ظرفیت‌های گردشگری موجود کشور باید سالانه حداقل ۱۰۰ هتل با مشارکت بخش خصوصی ساخته شود و تا پایان برنامه هفتم، تعداد موزه های کشور را از ۸۰۰ مورد کنونی(۳۰۰ مورد تحت پوشش میراث‌فرهنگی) به ۱۰۰۰ مورد برسانیم و تعداد گردشگران نیز به ۱۵ میلیون نفر برسد و باید تلاش کنیم بخشی از این اهداف را عملیاتی کنیم.

قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی کشور افزود: مهمترین راهکار این است که نهضت مردمی‌سازی را در حفظ، صیانت و بهره‌برداری از میراث‌فرهنگی راه‌اندازی کنیم و در این راه ایجاد و تقویت انجمن‌های میراثی نیز یک ضرورت است.

دارابی اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی در عرصه صنایع‌دستی محقق می شود که شامل تحریم نیست و این کار نیازمند سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی است و باید در این زمینه نیز برنامه‌ریزی و تدبیر کنیم.

پرونده ثبت جهانی قلعه الموت آماده ارسال می شود

معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه از ثبت جهانی قلعه الموت هم خبرداد و افزود: یک فرصت استثنایی در استان قزوین مهیا شده تا قلعه الموت به عنوان یک اثر تاریخی در فهرست جهانی ثبت شود و ما دو ماه برای ارسال مدارک و حدود هشت‌ماه برای انجام مقدمات بازدید بازرسان و ارزیابان یونسکو فرصت داریم تا این ثبت محقق شود.

او تاکید کرد: از مسئولان استان قزوین انتظار داریم برای تامین زیرساخت‌های لازم بویژه راه دسترسی، ساماندهی روستای گازرخان و رسیدگی به وضعیت بهداشت منطقه اقدام کنند تا در فرصت باقیمانده بتوانیم میزبان ارزیابان سازمان یونسکو باشیم و قلعه الموت به ثبت جهانی برسد.

در ادامه مدیران شهرستانها و پایگاههای میراث‌فرهنگی دغدغه‌ها و مطالبات و پیشنهادهای خود را مطرح کردند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403081000640
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha